|
Total entries in catalog: 46 Shown entries: 11-20 |
Pages: « 1 2 3 4 5 » |
Представено е анатомичното устройство на зърното и технологичното значение на отделните части. |
Основните щети при съхранение се причиняват от плесенните гъби и насекомите вредители. Зърното се разваля, когато те се развиват по него, хранейки се с ценните му хранителни вещества. По време на развитието си отделят топлина, която увеличава температурата на околното зърно и може да доведе до процес на самозагряване. |
Димитров, Н., 2014. Влияние на продължителността на съхранение и влажността върху температурния профил на дишане на зърно от мека пшеница (Triticum aestivum L.). Аграрни науки 16, 19–23. |
Димитров, Н., 2014. Производителност на системите за приемане на зърно в зърнохранилищата. Сб. трудове от научна конференция на Русенския университет - Филиал Разград. Биотехнологии и хранителни технологии, Разград, България, т. 53, кн. 10.2, стр. 135-139. |
Димитров, Н., 2014. Теоретично определяне на неравномерността на постъпленията при директно приемане на зърно в зърнохранилищата.*Сб. трудове от научна конференция на Русенския университет - Филиал Разград. Биотехнологии и хранителни технологии, Разград, България, т. 53, кн. 10.2, стр. 111-115. |
Колева, А., Димитров, Н., Бозаджиев, Б., Мерджанов, П., Дамянова, С., Стоянова, А. (2013) Изследване възможностите за гранулиране на плодови пресовки от арония (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot), in: Научни трудове на Русенския университет. Биотехнологии и хранителни технологии, 10.2. Русе, България, pp. 234–238.
|
Димитров, Н.Д., Чонова, В., Георгиева, М., Ташев, А., Топузова, Й., Чочков, Р. (2013) Влияние на влажността върху някои физични характеристики на брашно от кестени (Castanea sativa), in: Научни трудове на Русенския университет. Биотехнологии и хранителни технологии, 10.2. Русе, България, pp. 196–200. |
Книгата обхваща основните аспекти, свързани с работата на учените. В първата глава са разгледани научния метод и мисловните похвати, използвани в научното търсене. Представена е и класификация на научните изследвания. Следващата глава обхваща структурата на научното изследване. Включени са методите за работа с информация и изискванията при цитиране на библиографски източници. Посочени са основните правила за формулиране на целта и задачите на изследването, провеждането на ключови експерименти, представяне и анализ на резултатите и произтичащите от тях изводи и препоръки. Третата глава включва научната статия, като структура, литературен стил и похвати при писане. Последните две глави представят принципите за презентиране на научни разработки и основните изисквания към научните лаборатории. Книгата е насочена към „начинаещи" - студенти, докторанти и млади учени, но с успех може да се използва от всеки, пряко или косвено свързан с научната дейност. Свали пълен текст (PDF) |
Димитров Н., А. Дуракова, Б. Бозаджиев (2013) Зависимости между основни качествени показатели на обикновена пшеница (Triticum aestivum L.). Аграрни науки. 12: 5-11 |
Димитров Н., А. Колева, Б. Бозаджиев, П. Мерджанов, А. Стоянова (2013) Физические свойства выжимок из плодов аронии (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot). Наукові праці ОНАХТ, випуск 44, том 2 стр. 58-63 |
|
|
Statistics |
Total online: 1 Guests: 1 Users: 0 |
|