Sunday, 05.19.2024
Nikolay Dimitrov
Site menu
Catalog categories
Научни публикации [32]
Полезни статии [7]
Книги [7]
Main » Articles » Научни публикации

Влияние на бирената мая върху стареенето на пшеничен хляб

Влияние на бирената мая върху стареенето на пшеничен хляб Промяната на общата, пластичната и еластичната деформация и водната активност на хлебната средина на хляб с хлебна мая и две проби хляб, в които 1/3 и 2/3 от водата е заменена с бирена мая е изследвано за период от 72 часа. Установено е значимо влияние на бирената мая върху деформационните характеристики на хлебната средина. Това влияние не е еднопосочно. Малки количества подобряват деформационните характеристики, докато по-големите количества увеличават плътността. Пробите с бирена мая имат по-ниска водна активност на средината. Използването на бирена мая стабилизира водната активност при съхранение, докато при хлябовете с хлебна мая водната активност на средината постепенно намалява.

Пълен текст (PDF)

Category: Научни публикации | Added by: nickkin (10.20.2016)
Views: 298 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Login form
Search
Site friends
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz