|
Entries in category: 7 Shown entries: 1-7 |
|
Sort by:
Date ·
Name ·
Rating ·
Comments ·
Views
В публикацията е разгледана технология за смилане на мека пшеница (Triticum aestivum) с оглед получаването на голям рандеман бели брашна. Шротовият процес е с оптимална дължина от 3 до 5 млевни системи. Разтворният процес е дълъг и обхваща 10-15 млевни системи, които работят с гладки валове. Целта на разтворния процес е максимално щадящо въздействие върху частиците и запазване целостта на обвивките до края на процеса. Брашната се получават, основно, от сита с отвори под 135 микрона, а натоварването на планзихтерите и валцмашините е ниско, което увеличава разхода на енергия. Мелниците с голям рандеман бели брашна са гъвкави и могат лесно и бързо да отговарят на изискванията на пазара на брашна.
Пълен текст (PDF)
|
Статията описва влиянието на съставките, начина на замесване, температурата на тестото, температурата на пещта и др. върху текстурата на бисквитките. В края са дадени съвети как да комбинираме тези знания, за да получим желаната от нас текстура.
Пълен текст (PDF) |
Представено е анатомичното устройство на зърното и технологичното значение на отделните части. |
Основните щети при съхранение се причиняват от плесенните гъби и насекомите вредители. Зърното се разваля, когато те се развиват по него, хранейки се с ценните му хранителни вещества. По време на развитието си отделят топлина, която увеличава температурата на околното зърно и може да доведе до процес на самозагряване. |
Вентилирането увеличава възможността за пазарна реализация.
Все повече производители използват вентилирането за поддържане на качеството на съхраняваното зърно и подтискане на развитието на плесенни гъби и насекоми вредители.
Тази статия обяснява как работи вентилирането и изтъква ползата от него при жътва и реализация на пазара.
Пълен текст (PDF) |
Правила и трикове за написване на научна публикация. Какво е най-важно за приемането на научна публикация от издателите и редакционната колегия? |
Как да напишем абстракт на научна публикация? |
|
|
Statistics |
Total online: 1 Guests: 1 Users: 0 |
|