Tuesday, 05.07.2024
Nikolay Dimitrov
Site menu
Catalog categories
Научни публикации [32]
Полезни статии [7]
Книги [7]
Main » Articles » Полезни статии

Entries in category: 7
Shown entries: 1-7

Sort by: Date · Name · Rating · Comments · Views

В публикацията е разгледана технология за смилане на мека пшеница (Triticum aestivum) с оглед получаването на голям рандеман бели брашна. Шротовият процес е с оптимална дължина от 3 до 5 млевни системи. Разтворният процес е дълъг и обхваща 10-15 млевни системи, които работят с гладки валове. Целта на разтворния процес е максимално щадящо въздействие върху частиците и запазване целостта на обвивките до края на процеса. Брашната се получават, основно, от сита с отвори под 135 микрона, а натоварването на планзихтерите и валцмашините е ниско, което увеличава разхода на енергия. Мелниците с голям рандеман бели брашна са гъвкави и могат лесно и бързо да отговарят на изискванията на пазара на брашна.

Пълен текст (PDF)

Полезни статии | Views: 95 | Added by: nickkin | Date: 07.01.2021 | Comments (0)

Статията описва влиянието на съставките, начина на замесване, температурата на тестото, температурата на пещта и др. върху текстурата на бисквитките. В края са дадени съвети как да комбинираме тези знания, за да получим желаната от нас текстура.

Пълен текст (PDF)

Полезни статии | Views: 153 | Added by: nickkin | Date: 08.18.2020 | Comments (0)

Представено е анатомичното устройство на зърното и технологичното значение на отделните части.

Полезни статии | Views: 545 | Added by: nickkin | Date: 02.24.2016 | Comments (0)

Основните щети при съхранение се причиняват от плесенните гъби и насекомите вредители. Зърното се разваля, когато те се развиват по него, хранейки се с ценните му хранителни вещества. По време на развитието си отделят топлина, която увеличава температурата на околното зърно и може да доведе до процес на самозагряване.

Полезни статии | Views: 610 | Added by: nickkin | Date: 09.16.2015 | Comments (0)

Вентилирането увеличава възможността за пазарна реализация.

Все повече производители използват вентилирането за поддържане на качеството на съхраняваното зърно и подтискане на развитието на плесенни гъби и насекоми вредители.
Тази статия обяснява как работи вентилирането и изтъква ползата от него при жътва и реализация на пазара.

Пълен текст (PDF)

Полезни статии | Views: 637 | Added by: nickkin | Date: 02.24.2009 | Comments (0)

Правила и трикове за написване на научна публикация.
Какво е най-важно за приемането на научна публикация от издателите и редакционната колегия?

Полезни статии | Views: 508 | Added by: nickkin | Date: 02.24.2009 | Comments (0)

Как да напишем абстракт на научна публикация?

Полезни статии | Views: 466 | Added by: nickkin | Date: 02.24.2009 | Comments (0)

Login form
Search
Site friends
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz