Tuesday, 05.07.2024
Nikolay Dimitrov
Site menu
Catalog categories
Научни публикации [32]
Полезни статии [7]
Книги [7]
Main » Articles

Total entries in catalog: 46
Shown entries: 1-10
Pages: 1 2 3 4 5 »

В публикацията е разгледана технология за смилане на мека пшеница (Triticum aestivum) с оглед получаването на голям рандеман бели брашна. Шротовият процес е с оптимална дължина от 3 до 5 млевни системи. Разтворният процес е дълъг и обхваща 10-15 млевни системи, които работят с гладки валове. Целта на разтворния процес е максимално щадящо въздействие върху частиците и запазване целостта на обвивките до края на процеса. Брашната се получават, основно, от сита с отвори под 135 микрона, а натоварването на планзихтерите и валцмашините е ниско, което увеличава разхода на енергия. Мелниците с голям рандеман бели брашна са гъвкави и могат лесно и бързо да отговарят на изискванията на пазара на брашна.

Пълен текст (PDF)

Полезни статии | Views: 95 | Added by: nickkin | Date: 07.01.2021 | Comments (0)

Статията описва влиянието на съставките, начина на замесване, температурата на тестото, температурата на пещта и др. върху текстурата на бисквитките. В края са дадени съвети как да комбинираме тези знания, за да получим желаната от нас текстура.

Пълен текст (PDF)

Полезни статии | Views: 153 | Added by: nickkin | Date: 08.18.2020 | Comments (0)

Димитров, Н. (2018) Прогнозиране на максималните годишни 24 часови валежи за региона на град Пловдив, България. Водно дело, 8(5/6): 33-39

Пълен текст (Full text) PDF

Научни публикации | Views: 210 | Added by: nickkin | Date: 03.06.2019 | Comments (0)

Това е ПЪРВАТА ЧАСТ от дисциплината: "Специални технологии в зърносъхранението и зърнопреработването"

Специални технологии в зърносъхранението 1

Специални технологии в зърносъхранението 2

Специални технологии в зърносъхранението 3

Книги | Views: 501 | Added by: nickkin | Date: 02.07.2019 | Comments (0)

Това е лекционния курс по дисциплината "Технология на зърносъхранението".

Всички въпроси са качени в следните файлове:

Технология на зърносъхранението 1

Технология на зърносъхранението 2

Технология на зърносъхранението 3

Книги | Views: 823 | Added by: nickkin | Date: 02.07.2019 | Comments (0)

Представеният материал е ПЪРВАТА ЧАСТ от дисциплината "Технологии в зърнопреработването и хлебопроизводството".

Пълен текст (PDF)

Книги | Views: 408 | Added by: nickkin | Date: 02.01.2019 | Comments (0)

Chochkov, R., Gercheva, G., and Dimitrov, N. (2018). Effect of Storage Time on Hardness and Water Activity of Pastry Biscuits with Thyme, Oregano and Sage. International Research Journal of Advanced Engineering and Science 3, 177–179.

Full text (PDF)

Научни публикации | Views: 355 | Added by: nickkin | Date: 02.22.2018 | Comments (0)

Кратък лекционен курс.

Пълен текст (PDF):

Част 1

Част 2

Част 3

 

Книги | Views: 715 | Added by: nickkin | Date: 06.09.2017 | Comments (0)

Чочков, Р., Йовчев, С., Димитров, Н., 2016. Влияние на бирената мая върху стареенето на пшеничен хляб, in: Сборник На Докладите От Национална Научно-Техническа Конференция С Международно Участие „Екология И Здраве“. Presented at the “Екология и здраве” 9 юни 2016, Пловдив, pp. 272–276.

Пълен текст (PDF)

Научни публикации | Views: 290 | Added by: nickkin | Date: 10.20.2016 | Comments (0)

Управление на качеството и безопасността на храните.

Кратък лекционен курс.

Пълен текст (PDF)

Книги | Views: 502 | Added by: nickkin | Date: 02.25.2016 | Comments (0)

Login form
Search
Site friends
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Copyright MyCorp © 2024
Free web hostinguCoz